Steg 1.

Det ligger ett visst behov av att få arbeta.
Göra sig påmind om sitt värde, att få känna lite sammanhang i livet.

klart att det kanske är skönt med en dag, då och då.
En dag där man kan göra allt man inte har tid till annars. Kanske bygga en fågelholk,
gå till gymmet och jobba på det första intrycket, eller kanske bara ligga på soffan å
filosofera över osthyvelns härkomst?

Innan ni frågar så kan jag berätta att osthyveln uppfans av en norsk möbelsnickare vid namn Thor Björlkund (fast med norskt Ö), år 1925.

 

Jag flyttade till Borås för ett par månader sedan. Blev sambo med min min Elin, och har sedan dess varit arbetslös och påtagligt ledig att göra vad fan jag vill. Tror man lätt om man inte är arbetslös själv.
Det är bra mycket jobbigare att vara arbetslös än att vara med jobb. Först så är det stressen, (faktiskt) att man inte har några medel att betala hyran med. Klart att man kan ju försöka erbjuda sin hyresvärd en tekning, eller ett hemmagjort radhalsband som man gjort av makaroner, torkade rosstjälkar och bättre begagnad musli.

Såvida man inte bor på boende för lågbegåvade individer så lär inte det fungera.

 

Så, man skall söka jobb, gärna tusen olika arbeten om dagen. Man skall hinna var hemmafru, städa, laga mat. Sedan är det ju klart en fördel om du hinner förbi socialkontoret för att göra allt dom kräver i gengälld för att förse dig med existensminimum, och arbetslöshetsförmedlarfirman ams vill ju också att du skall vara redo att sära på dina små skinkor om dom skall ge ett intyg på din aktivitet till Soc.
Och eftersom du faktiskt är arbetslös så måste du hinna med att lata dig, kanske gymma lite och så.

Så. Är det någon som är sugen på att byta med mig?

 

Er kamrat; Isak