Destroy something beautiful

Jag vill förstöra någonting vackert.
Vill våldta era föreställningar om ett liv, väl levt.
Jag vill skära era förinställda, rosa jävla gardiner med mina rostiga rakblad.
När jag ser era artiga hälsningsfraser, era falska ögonkast mot kvinnan framför er i bussen,
då faller det. Jag ser hur jag sparkar in pannan på er, krossar era käkar mot era vidriga Gucciskor.

Mörkret faller inte över nätter av kokain, för det är så enklent att blunda för dom nersprayade husfasaderna.
Det är så enkelt att ducka för flygande kulor om man vet att man inte är den dom siktade emot.
Dra ner era gardiner för våldet, spotta på mannen som ber om växel och hoppas för att i världen att vi aldrig träffas.

Appiffany

Vi lever bara en gång. Det är nuet som räknas.


Från liten till stor

Det minsta motståndetslag är den enda regel som ett barn arbetaer efter.
Om allting går enligt den officiella planen som enligt Gud har varit någorlunda densamma, i dom senaste 1500åren.
Provintiella skillnader är fortfarande påtagliga, och vi i västvärlden har antagligen svårhetsgraden färdiginställd på Easy.

Skulle det nu vara så att utvecklingen går lite galet någon stans på vägen, så är det inte helt ovanligt att man ter sig till dom svaren som faller sig mest naturligt, och minst ansträngande. Det kan vara reggressioner i psyket, eller rent utav bristen på utveckling som gör att vi lutar oss mot det minst energikrävande alternativen,

När du blir lite äldre, alltså fortfarande i barnskorna så börjar saker och ting i din omgivning få lite olika färger.
Helt plötsligt så vill inte alla väl längre, och den lilla snorungen längre ner på din gata som stal dina leksaker kanske inte är så snäll som din morbror eller farmor? Tataa, svart-vitt tänkandet har fått ytterligare en kropp att nära sig ifrån.
Det här tänkandet blir mer och mer distinkt ju längre upp i åldern vi kommer. Fråga en femtonåring om hennes lärare, så finns risken definitivt att du får dig en uppfräschning av Sveriges senaste inne och ute uttryck. Och det är klart att det kanske är lite destruktivt beteende, men om det inte hade varit så, då kanske du hade fortsatt använda ordet Korv-Mojj som någonting fint- och då hade du definitivt hamnat på ute listan!

Under adolesensperioden i en ynglings liv så börjar den egentliga gråzonen ta form.
Helt plötsligt så kan man göra ett ställningstagande, och om motivationen finns så är ett ställningstagande som närmar sig! Att helt plötsligt kuna se varför någon gör som han eller hon gör kan vara en fantastisk upplevelse. På riktigt. Och jag litar helt på mitt oklanderliga omdömme, så tror jag att just DU delar min känsla. Du läser ju trots allt min blogg!

Alla tycker delar dock inte känslan är lika rolig. Kanske för att om du kan förstå hur jag tänker, så kan jag göra det med dig. Det man kanske inte tänker på då, är att även om DU tar avstånd från det, så finns fortfarande möjligheten för oss andra att göra det. Där tappade jag tråden. Hmm.

Jo, för dom människor som väljer att se möjligheten att lära sig av hur folk beteer sig så finns det en oändlig värld att utforska. Likaså, en hel del med ondska, förvirring och total meningslöshet. Det är på gott och ont!
Men, du kommer aldrig kunna se den 'godheten' som finns i oss alla om du inte synar vår kapacitet.

Nu sätter jag punkt, för jag har nämligen precis passerat adolesensens mittensträcka. Det kommer en uppdatering om ett par år när jag vet mer! Tills vidare.

Kommentera, tänk och inse att ingen är färgblind! 

// Kapten Isak