The Brainwash academies

Jag har funderat. Spenderat nätter och dagar med skäggstubbsklierier och uppenbarelser.
Och ja, jag har kommit fram till en sanning. Inte bara så god som något, utan en.. nja, det är en tes, ingen sanning.

Så här ligger det till:
Ibland tvingas till till frekventering av institutioner där vi behöver hjälp.
Ett lysande exempel är Apoteket. Denna blivande relik, det presumtiva pappersarket vår framtid kommer administrera rektalt vid historielektioner. Låt våra barn minnas hur humorlösa apotekarna var.

Finns det något annat tillhåll där personalen är så totalt humorbefriad?
Jag är ytterst medveten om att jag allt för ofta testar min omgivnings tålamod, och då framförallt affärsbiträden och hjälpare som kan allt. När på apoteket skulle inhandla "clear eyes", som skall ge ögonvitan en vitare glans, utan bakfylle färgen. Ett lysande exempel. När apotekstanten berättade om storheten med alla produkter så påstod jag att "Överdriven konsumtion kan ha en svårt laxerande effekt". Jag fnittrade och klappade mina händer i mitt huvud. Men hon log inte det minsta. Utan avvisade mitt påstående helt utan reflektion.
Det var ju roligt för fan! Men nej då. Humorlös.

Jag undrar om det står någonting om det på apotekets hemsida? Under fliken "Vill du jobba hos oss?" Där står det som kriterie. "En god servicekänsla, punktlighet och... ... Samt att ALDRIG skratta elle le vänligt." Jag tror att det är deras maniska rädsla för att utveckla smilgropar. Tror jag i alla fall.

En stilla reflektion alltså.